September News: Νέες δράσεις και παιχνίδια

 

Το καλοκαίρι τελείωσε και στο Bloode κοιτάμε πίσω τους περασμένους 4 μήνες με ικανοποίηση. Η πλατφόρμα εκκλήσεων για αίμα μας λειτούργησε για πρώτη φορά τους καλοκαιρινούς μήνες όπου εμφανίζεται παραδοσιακά μεγαλύτερη έλλειψη σε φιάλες αίματος. Όπως ήταν αναμενόμενο οι εκκλήσεις αυξήθηκαν φέρνοντας, τους μήνες Ιούλιο και Άυγουστο, περισσότερες από 20 διαφορετικές περιπτώσεις ασθενών που μας είχαν αναγκη. Στην περίοδο αυτή καταφέραμε να ανταποκριθούμε σε μία έκκληση που συνολικά χρειάστηλκε 188 μονάδες αίματος!!!  Οφείλουμε ένα ευχαριστώ σε όλους όσους ανταπορκίθηκαν άμεσα κάνοντας το έργο μας πιο έυκολο. Οι εθελοντές της πλατφόρμας μας στάθηκαν έμπρακτα δίπλα στους συναθρώπους μας που είχαν ανάγκη.

Μπαίνοντας στο Φθινόπωρο τα πλάνα του στρατηγικού σχεδιασμού θέτουν σε πρώτο πλάνο την ολοκλήρωση του επιτραπεζίου το οποίο ετοιμάζουμε εδώ και αρκετό καιρό. Πρόκειται για το πρώτο παιχνίδι με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία με στόχο, να μάθει σε μικρούς και μεγάλους τις βασικές αρχές και γνώσεις που πρέπει να έχει κάθε αιμοδότης. Έχοντας ολοκληρώσει την δημιουργία του πρωτότυπου παιχνιδιού και με ανάγκη πλέον να το δοκιμάσουμε μαζί με τον κόσμο δεν θα μπορούσαμε να έχουμε βρεί καλυτερη ευκαιρία από την γιορτή εθελοντισμού που έλαβε χώρα στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων την περασμένη Κυριακή (25/9). Το  Wheeling2Help σε συνεργασία με την Ethelon διοργάνωσαν μια μοναδική εκδήλωση για να γιορτάσουν την άφιξη της ποδηλατικής ομάδας που ξεκίνησε από την Κωσταντινούπολη με στόχο να διασχίσει όλη την Ελλάδα προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για την αγορά 100 αναπηρικών αμαξιδίων. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αρκετές μη κυβερνητικές οργανώσεις και κοινωνικές επιχειρήσεις η καθεμία με την δική της δράση. Ως Bloode συμμετείχαμε στην εκδήλωση ενημερώνοντας τον κόσμο για την σημασία της αιμοδοσίας στην υγεία και την καθημερινή μας ζωή ενώ παράλληλα συνεισφέραμε στο στόχο της εκδήλωσης προσφέροντας όπως και πολλοί άλλοι οργανισμοί τα καπάκια που συλλέγουμε στις εκδηλώσεις μας. Έτσι δημιουργήθηκε ένα πολύχρωμο μωσαικό, φτιαγμένο απο χιλλιάδες καπάκια τα οποία θα δοθούν για την αγορά ενός αμαξιδίου.

 

14463701_10153995933643131_1137817213_n

 

Δεν χάσαμε όμως και την ευκαιρία να παρουσιάσουμε για πρώτη φορά στο κοινό το επιτραπέζιο μας, με τίτλο “By Heart”. Παίξαμε με παιδιά ηλικιών από 5 εώς 14, δοκιμάζοντας τους κανόνες και την εξέλιξη του παιχνιδιού συλλέγοντας πληροφορίες τόσο από τους μικρούς παίκτες όσο και από τους γονείς τους. Το παιχνίδι έτυχε θετικών σχολίων, τόσο για την εκπαιδευτική του φύση όσο και για τον πρωτεύοντα στόχο κάθε παιχνιδιού, την ψυχαγωγία. Ο κάθε παίκτης καλείται να βοηθήσει τους ασθενείς που έχει μπροστά του συλλέγοντας μονάδες αίματος μέσα από ένα παιχνίδι μνήμης και παρατηρητικότητας. Η ροή δεν περιλαμβάνει μόνο τους βασικούς κανόνες της αιμοδοσίας αλλά και αξίες όπως η κοινωνική προσφορά και η αλληλουποστήριξη.

14469342_10153995933613131_753356402_n

Μείνετε συντονισμένοι με την σελίδα μας στο facebook και γίνεται μέλος της πρώτης ψηφιακής κοινότητας εθελοντών αιμοδοτών εδώ προκειμένου να μην χάσετε κανένα από τα επόμενα event μας!

Until next time, stay healthy, smile a lot, think positive!

 

Θέλεις να γράψουμε για κάποιο συγκεκριμένο θέμα? Έχεις κάποια απορία? Θες να μοιραστείς τις ιδέες σου? Feel free to contact us: [email protected] ή στη σελίδα μας στο facebook.