Εφτά αιμοδοσίες, 289 εθελοντές!

 

Σιγά σιγά χειμωνιάζει, η θερμοκρασία πέφτει και η πόλη γεμίζει χριστουγεννιάτικα στολίδια. Όμως πριν χαιρετήσουμε το φθινόπωρο που πέρασε, κοιτάμε πίσω στις στιγμές που μας χάρισαν χαμόγελα.

Φέτος τους φθινοπωρινούς μήνες διοργανώσαμε εφτά αιμοδοσίες στο κέντρο της Αθήνας. Πήγαμε σε μοναδικούς χώρους όπως το Third Place. και η Τεχνόπολις καθώς και σε μεγάλες εταιρείες που η κοινωνική προσφορά αποτελεί προτεραιότητα. Στις αιμοδοσίες μας προσήλθαν συνολικά 240 εθελοντές αιμοδότες, συλλέχθηκαν 190 μονάδες αίματος και 36 δείγματα μυελού των οστών. 

Ταυτόχρονα, από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα λάβαμε 22 εκκλήσεις για αίμα και 8 εκκλήσεις για αιμοπετάλια. Στις εκκλήσεις αυτές ανταποκρίθηκαν 49 εθελοντές αιμοδότες και δότες αιμοπεταλίων. 

 

Abilities Days 2019

 

Μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή στιγμή ήταν η αιμοδοσία που διοργανώσαμε στο πλαίσιο των Abilities Days. Δηλαδή στο πολυδιάστατο event που είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους που ξεπερνούν κάθε περιορισμό. Το event αυτό ήταν μία πρωτοβουλία της Humane,  ενός δικτύου στην υπηρεσία του ανθρώπου με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.

Κατά τη διάρκεια της μέρας, ακούσαμε ιστορίες έμπνευσης από ανθρώπους με ορατή ή αόρατη αναπηρία & κοινωνικούς επιχειρηματίες που συνδυάζουν την υγεία, την καινοτομία και την ισότιμη ένταξη. Ταυτόχρονα, σχεδιάσαμε λύσεις για διαφορετικές παθήσεις & αναπηρίες και βρήκαμε απάντηση στις ερωτήσεις μας σχετικά με τις ορατές και αόρατες αναπηρίες.

Αυτό που κρατάμε από εκείνη την μέρα είναι ότι Οι άνθρωποι με ορατή ή αόρατη αναπηρία μπορούν να ξεπερνούν κάθε περιορισμό. Μπορούν και εργάζονται, καινοτομούν, επιχειρούν, μπορούν να ζουν χωρίς περιορισμούς – αρκεί η κοινωνία να τους αγκαλιάσει, να τους ενσωματώσει ισότιμα και να μην προσθέτει περιορισμούςόπως ανέφεραν εκπρόσωποι της Humane.

 

 

Εταιρικές Αιμοδοσίες

Προσθέτοντας νέες εταιρείες στο πρόγραμμα εταιρικών αιμοδοσιών που έχουμε ξεκινήσει από το 2017, το φετινό φθινόπωρο επισκεφτήκαμε πέντε εταιρείες, προτρέποντας τους εργαζομένους να γίνουν εθελοντές αιμοδότες και διοργανώνοντας μία ημέρα εθελοντισμού και προσφοράς στο γραφείο.

Πιο συγκεκριμένα, διοργανώσαμε εθελοντικές αιμοδοσίες στις εταιρείες PwC, Stoiximan, Daimler, Olympic Shipping and Management και Kyvernitis Travel. Συνολικά συγκεντρώθηκαν από εθελοντές – εργαζόμενους 146 μονάδες αίματος και 24 δείγματα μυελού των οστών.

 

Και μη ξεχνάς μπορείς να στηρίξεις το έργο μας και να μας υποστηρίξεις στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε περισσότερους ανθρώπους δίνοντας  αίμα, ή υποστηρίζοντας οικονομικά το έργο μας εδώ.