Απολογισμός μίας ακόμα σχολικής χρονιάς 2018-2019

Μία ακόμα σχολική χρονιά τελείωσε!

Και όπως σιγά-σιγά “κλείνουμε” για καλοκαίρι, με το ένα μάτι κοιτάμε την – σχολική – χρονιά που πέρασε και με το άλλο σκεφτόμαστε και σχεδιάζουμε τα όσα έρχονται. Είναι μία καλή αφορμή λοιπόν να μοιραστούμε μαζί σας τις σκέψεις μας για όσα πετύχαμε το προηγούμενο διάστημα, όσα θέλουμε να βελτιώσουμε και αυτά που ανυπομονούμε για να έρθουν.  

Αυτήν την χρονιά που πέρασε ζητήθηκαν 387 μονάδες αίματος από 80 ασθενείς. Ταυτόχρονα, 902 εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και έδωσαν αίμα ή αιμοπετάλια. Οι ανάγκες αυτές έρχονται από ανθρώπους που έχουν εξαντλήσει κάθε τρόπο να βρουν αιμοδότες και ως τελευταία ελπίδα απευθύνονται σε εμάς. Συνήθως οι ανάγκες αφορούν ανθρώπους που δίνουν μία μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο, και κυρίως την λευχαιμία, αφορούν ανθρώπους με αιματολογικές παθήσεις ή Θαλασσαιμία που μεταγγίζονται κάθε λίγες βδομάδες. Πολύ συχνά, δυστυχώς, οι ανάγκες αφορούν μικρά παιδιά που παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή και χρειάζονται αίμα, αιμοπετάλια και μυελό των οστών. Δεν είναι όμως και λίγες οι φορές που καλούμαστε να ανταποκριθούμε άμεσα για την μετάγγιση τραυματιών τροχαίων ατυχημάτων ή ανθρώπων που η θεραπεία τους απαιτεί εγχείριση.

Οι ανάγκες για αίμα που λαμβάνουμε, έρχονται μαζί με ιστορίες, κάθε ανάγκη και μία ιστορία ενός ανθρώπου που εσύ ή εγώ θα μπορούσαμε να είμαστε στην θέση του. Και κάθε ανάγκη κρύβει την αγωνία των αγαπημένων προσώπων του ανθρώπου αυτού να βρεθούν οι αιμοδότες, να κερδηθεί άλλη μία μάχη γιατί ο αγώνας πολλές φορές είναι μακρύς. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους ελαφρύνουμε από ακόμα ένα βάρος, δίνοντας αίμα. Και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους εσάς που ανταποκρίνεστε στο κάλεσμα μας και χαρίζετε λίγο από το χρόνο σας για να δώσετε αίμα. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ πρέπει να πούμε και στους 1181 πολίτες που ήρθαν σε μία, ή και παραπάνω, από τις 35 εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργανώσαμε αυτήν την χρονιά. Στις αιμοδοσίες μας, εκτός από αίμα, γίνεται και συλλογή δειγμάτων για δωρεά μυελού των οστών. Το 2018, συλλέχθηκαν 85 δείγματα μυελού των οστών. 
 
Οι αιμοδοσίες μας, κάθε χρόνο, διοργανώνονται σε πλατείες και δημόσιους χώρους αλλά και σε εταιρείες στο πλαίσιο των προγραμμάτων εθελοντισμού. Φέτος, μεταξύ άλλων, διοργανώσαμε αιμοδοσίες στην PwC, στο Ίδρυμα Ωνάση, στο e-food, στην Teleperformance, στο Beat, στην Nestle, στην Printec,  την Mercendes Daimler, την Πάντειο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και αρκετούς άλλους οργανισμούς.

 

 

Κάνε κάτι μικρό για κάτι μεγάλο

Μία από τις στιγμές που ξεχώρισαν ήταν η καμπάνια που δημιουργήσαμε “Κάνε κάτι μικρό για κάτι μεγάλο” στην οποία πρωταγωνίστησαν o Πάνος Σουρούνης, η Μιρέλα Πάχου, η Λυδία Παπαϊωάνου, ο Κώστας Κοκκινάκης και ο Γιώργος Χρανιώτης. 

Γίνε αιμοδότης! Register or Donate @ boode.org

Γίνε αιμοδότης, όπως ο Panos Sourounis, η Μιρέλα Πάχου – Mirela Pachou, η Lydia Papaioannou , ο Kostas Kokkinakis και ο Giorgos Hraniotis C.Φορώντας τη μπλούζα του Bloode δίνουν το δικό τους μήνυμα για την αιμοδοσία, άκουσέ τους και κάνε και συ κάτι μικρό για κάτι μεγάλο στο bloode.org. #κάνεκάτιμικρόγιακάτιμεγάλο #donateblood #bloode #donate

Gepostet von Blood-e am Donnerstag, 24. Mai 2018

 

…και κάποιες διεθνείς διακρίσεις

Η χρονιά αυτή ξεκίνησε με ακόμα μία τιμητική διάκριση στα Responsible Business Awards, αυτήν την φορά για το πρόγραμμα εθελοντικών αιμοδοσιών που υλοποιήσαμε με την Space Hellas. Την διάκριση αυτή ακολούθησε το φθινόπωρο η αναγνώριση της δουλειάς του Bloode από τους Financial Times και την Google, συμπεριλαμβάνοντας το Bloode στις “100 Βusinesses leading Digital Transformation in Europe”. 

Ταυτόχρονα, η ιστορία του Bloode αποτέλεσε την έμπνευση για την δημιουργίας της τηλεοπτικής καμπάνιας της Detsche Telekom που προβλήθηκε σε μία σειρά Ευρωπαϊκών χωρών. Τέλος, η συνιδρύτρια του Bloode, Ναταλία Κρίτσαλη συμπεριλήφθηκε στην Ελληνική λίστα ’30under30′ του Forbes. 

 

The Bloode Story | World of Opportunities

Technology has the potential to connect people and realise impact. Our Bloode story, proves that everything is possible when there are people that want to change the world. What is the change you want to see? Welcome to a world of opportunities! Thank you Deutsche Telekom AG 🙂

Gepostet von Blood-e am Montag, 29. April 2019

 

Τα καλύτερα έρχονται…

Κλείνοντας αυτήν την χρονιά το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι τα καλύτερα έρχονται. Το καλοκαίρι το Bloode θα παραμείνει ανοιχτό για να συνδράμει στην κάλυψη των αναγκών για αίμα μέσα στο καλοκαίρι που παραδοσιακά αποτελεί μία δύσκολη περίοδο για τα αποθέματα των νοσοκομείων. 

Τον Σεπτέμβριο, επιστρέφουμε δυναμικά στην Αθήνα, με τις σχολικές μας τσάντες, σε μία τοποθεσία έκπληξη για την πρώτη αιμοδοσία του Φθινοπώρου. 

Save the date… 22 Σεπτεμβρίου!

μέχρι τότε,

Καλό Καλοκαίρι από την ομάδα του Bloode. 

 

Ααα και μη ξεχνάς, εάν μέσα στο καλοκαίρι δεν μπορείς να δώσεις αίμα, μπορείς να στηρίξεις το έργο μας με μία μικρή δωρεά εδώ.