Η ιστορία μας

Η ιστορία μας

Η ιδεά του Bloode γεννήθηκε το 2012, όταν η Ναταλία Κρίτσαλη και η Ναταλία Μπουγαδέλη ήταν ακόμα μαθήτριες και ήρθαν αντιμέτωπες με το πρόβλημα της αιμοδοσίας στην Ελλάδα. Η γιαγιά της Ναταλίας Μπουγαδέλη χρειαζόταν αίμα και η θεραπεία της επρόκειτο να αναβληθεί εάν δεν βρισκόντουσταν αιμοδότες. Οι δύο μαθήτριες, συγκλονισμένες από την κατάσταση δεν σταμάτησαν να σκέφτονται το πόσο άσχημο είναι να ψάχνεις αιμοδότες και το πόσο περίεργο είναι να μας λείπει αίμα όταν έχουμε όλοι μέσα μας.

Το 2014 βρίσκει  την Ναταλία Κρίτσαλη στην Αθήνα, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Ναταλία Μπουγαδέλη, στην Αμερική, στο New York University. Ωστόσο, η ιδέα του Bloode παρέμεινε ενεργή και ο προβληματισμός τους έντονος. Έτσι λοιπόν, η Ναταλία αποφάσισε να δημιουργήσει μια ομάδα με βάση την Αθήνα, με τους συμφοιτητές της Αλέξανδρο Σωτηρόπουλο και Παναγιώτη Σφήκα.

Το όνειρο των τριών φοιτητών είναι να καλύπτονται όλες οι ανάγκες για αίμα από εθελοντές αιμοδότες και κανείς ποτέ να μην ξαναβρεθεί στη θέση των δύο κοριτσιών. Έτσι, γρήγορα ξεκίνησε η διοργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών, η δημιουργία της ιστοσελίδας και η δημοσίευση και ικανοποίηση ενεργών εκκλήσεων για αίμα. Στην συνέχεια, η ομάδα επεκτάθηκε στις ενημερωτικές εκδηλώσεις και στα εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ ακολουθεί και ο σχεδιασμός της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα. “Όραμα μας είναι να μπορέσουμε να εδραιώσουμε την πρώτη ψηφιακή κοινότητα εθελοντών αιμοδοτών με σκοπό να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί αυτό το σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα.”