Ένας χρόνος του Προγράμματος Covid Response

 

Ένας χρόνος (και κάτι παραπάνω) έχει περάσει που η καθημερινότητα όλων μας έχει ανατραπεί από την πανδημία. Οι παράπλευρες απώλειες είναι πολλές και σε πολλά επίπεδα. Ανάμεσά τους, η δραστική πτώση της αιμοδοσίας, που μεταφράζεται σε μείωση των διαθέσιμων μονάδων αίματος, που μπορεί να είναι ό,τι πιο πολύτιμο κάθε φορά που κινδυνεύει μια ανθρώπινη ζωή. 

 

Συνολικά, το τελευταίο έτος η μείωση αυτή έχει ξεπεράσει το 20%, όπως ανέφερε πρόσφατα ο επιστημονικός Διευθυντής του ΕΚΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Σταμούλης. Όμως σε κάποιες αιμοδοσίες νοσοκομείων η μείωση αγγίζει το 65%. 

 

Το Bloode, από την αρχή της πανδημίας ξεκίνησε το Πρόγραμμα “Blood Donation – Covid Response” για να συμβάλει στην αντιμετώπιση αυτής της δραματικής μείωσης και την υποστήριξη των εθελοντών αιμοδοτών :

 

     1. Δημιουργήσαμε τη σελίδα bloode.org/coronavirus/ στην οποία μπορούν όλοι οι πολίτες να ενημερώνονται για τα σημεία αιμοδοσίας, εντός και εκτός νοσοκομείων, καθώς και για τους νέους κανόνες αιμοδοσίας.

     2. Ενεργοποιήσαμε το live chat όπου η ομάδα του Bloode ανταποκρίνονται σε ερωτήσεις αιμοδοτών 24/7.

     3 .Ξεκινήσαμε την καμπάνια “Μένουμε Σπίτι – Δίνουμε Αίμα”. Η καμπάνια μέχρι και τον Μάρτιο του 2021 είχε συνολικό reach 658.000 και ενημερώθηκαν συνολικά 104.000 εθελοντές αιμοδότες. 

     4. Διοργανώσαμε 18 αιμοδοσίες στις οποίες προσήλθαν 914 εθελοντές αιμοδότες.

Όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτά χωρίς την υποστήριξη των εθελοντών του Bloode, των καθημερινών ηρώων που δίνουν αίμα και υποστηρίζουν το έργο του Βloode με μικρές αλλά σημαντικές δωρεές, καθώς και την υποστήριξη της PwC και της Beat στην υλοποίηση του προγράμματος. 

 

Ο ιός και οι συνέπειές του παραμένουν, το ίδιο και η δική μας προσπάθεια. Το 2021 ενδυναμώνουμε το πρόγραμμα “Covid Response” με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, στοχεύοντας στην αύξηση των εθελοντών αιμοδοτών που θα ενημερωθούν από το Bloode, στη διοργάνωση στοχευμένων εθελοντικών αιμοδοσιών σε περιοχές και περιόδους που χρειάζεται περισσότερο και στην ενίσχυση της εκστρατείας ευαισθητοποίησης των πολιτών και των δυνητικων εθελοντών αιμοδοτών σε συνεργασία με την McCann Athens. 

 

Θέλεις να βοηθήσεις; Ενημερώσου για τις δράσεις μας και την αιμοδοσία στο www.bloode.org και στήριξε το έργο μας κάνοντας μία μικρή αλλά πολύτιμη δωρεά στο Bloode.

Χρειαζόμαστε την στήριξη σου για να συνεχίσουμε.

Μπορείς να στηρίζεις το έργο μας με μία μικρή δωρεά.