Μένουμε Ψύχραιμοι – Δίνουμε Αίμα 

 

Ο φόβος για την εξάπλωση του έχει προκαλέσει σημαντική μείωση των αποθεμάτων αίματος, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή πολλών συνανθρώπων μας που χρειάζονται αίμα αυτήν την δύσκολη περίοδο.

«Η επιδημία του ιού SARS-CoV-2 που εξελίσσεται και στη χώρα μας αναμένεται να επιδράσει αρνητικά στην ασφάλεια των μεταγγιζομένων ασθενών λόγω της ελάττωσης των αποθεμάτων αίματος. Η ελάττωση αυτή προκαλείται αφενός από την επιφυλακτικότητα των πολιτών να αιμοδοτήσουν φοβούμενοι μήπως έρθουν σε επαφή με τον ιό μέσα στο νοσοκομειακό περιβάλλον, αφετέρου από τον περιορισμό των μετακινήσεων”  αναφέρει το Εθνικό Κέντρο Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

 

Μένουμε Ψύχραιμοι και Δίνουμε Αίμα για να μην κινδυνεύσει καμία ζωή!

 

Η ομάδα του Bloode είναι διαθέσιμη καθημερινά για να απαντήσει στις ερωτήσεις σας και να παρέχουμε πληροφορίες για τις αιμοδοσίες που γίνονται εκτός νοσοκομείων για να μπορούν οι πολίτες να δίνουν αίμα με μεγαλύτερη άνεση και χωρίς φόβο!

Που μπορώ να δώσω αίμα;

Κατά τη διάρκεια του κορονοϊού προτιμάται η αιμοδοσία στους ειδικούς χώρους που έχουν δημιουργηθεί εκτός νοσοκομείων.

Τι πρέπει να γνωρίζω;

Διάβασε ποιος μπορεί να δώσει αίμα, τι πρέπει να προσέξεις αυτήν την περίοδο καθώς και τι ισχύει για τα μέτρα ασφαλείας λόγω του κορονοϊού.

Χρειάζεσαι μεταφορικό μέσο;

Σε συνεργασία με την Beat, μπορείς να πας και να έρθεις από το νοσοκομείο με ασφάλεια και άνεση με τον ειδικό κωδικό για δύο διαδρομές αξίας 7€ που έχει δημιουργηθεί για τους αιμοδότες.

Στήριξε το έργο του Bloode

 

Θέλεις να στηρίξεις το έργο μας και να μας βοηθήσεις να καλύψουμε τις ανάγκες για αίμα στην Ελλάδα;