Που μπορώ να δώσω αίμα με ασφάλεια

 

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού προτιμάται η αιμοδοσία εκτός των χώρων των νοσοκομείων, για αυτό το λόγο τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας μεταφέρουν την αιμοδοσία τους εκτός του χώρου του νοσοκομείου. Τονίζεται βέβαια, ότι όλες οι αιμοδοσίες εντός ή εκτός νοσοκομείων πραγματοποιούνται με σχολαστική τήρηση όλων των κανόνων αντισηψίας, μεγάλο χώρο αναμονής και ελεγχόμενη ροή των εθελοντών, για την ασφάλεια όλων των εθελοντών αιμοδοτών και του προσωπικού της αιμοδοσίας, όπως επισημαίνει το ΕΚΕΑ.

 

Σταθερές Αιμοδοσίες εκτός Νοσοκομείου:

 

Στην Αθήνα λειτουργεί η νέα σταθερή αίθουσα Αιμοληψιών Δυτικής Αττικής στο Αιγάλεω, Θηβών 314. Ωράριο λειτουργίας καθημερινά από τις 09:00 – 20:00 (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού). Τηλέφωνο για ραντεβού: 210 5697986

Στην Αθήνα, η αιμοδοσία του ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς λειτουργεί εκτός του κύριου νοσοκομειακού συγκροτήματος, στο κτήριο 8 με διευρυμένο ωράριο   λειτουργίας, 8:30-18:00 καθημερινά, Σαββατοκύριακα και αργίες 8:30-14:00. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2132034251.

Στην Ελευσίνα, οι αιμοληψίες του Γ.Ν. Θριάσιου θα διεξάγονται σε νέα αίθουσα αιμοληψιών έξω από τη Νοσοκομειακή δομή, στο πρώην κτίριο της Τράπεζας Πειραιώς, Λ. Γ. Γεννηματά , Μαγούλα – δίπλα στην πύλη του Νοσοκομείου. Ωράριο λειτουργίας από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 πμ -2.00 μμ και Κυριακή 9.00πμ-1.00μμ. Tηλέφωνο για ραντεβού 2132028733 ή 2132028735.

Στις Σέρρες, η αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών έχει ξεχωριστή είσοδο και λειτουργεί 09:00-13:00 και 18:00-20:00, Δευτέρα – Παρασκευή.

Στην Κομοτηνή, η αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής έχει ξεχωριστή είσοδο και λειτουργεί 08:30-13:30 Δευτέρα – Παρασκεύη και κάθε Τετάρτη & Πέμπτη 18:00-19:30.

 

 


 

Αιμοδοσίες σε Νοσοκομεία κατόπιν ραντεβού:

 

Όλες οι αιμοδοσίες της χώρας λειτουργούν με αυξημένα μέτρα ασφαλείας και κατόπιν ραντεβού με κύρια μέριμνα την ασφάλεια των αιμοδοτών και τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Μπορείς να δεις εδώ όλες τις αιμοδοσίες της χώρας καθώς και τα τηλέφωνα για να κλείσεις ραντεβού.

 

 


 

Έκτακτες Αιμοδοσίες σε Δήμους και Δημόσιους Χώρους:

 

Μπορείς να δεις εδώ περισσότερες αιμοδοσίες σε όλη την Ελλάδα που διοργανώνει το Όλοι Μαζί Μπορούμε σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Εθελοντική Αιμοδοσίας, την Περιφέρεια Αττικής, τον ΕΟΔΥ και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ).

 

 

 

Δεν βρίσκεις αιμοδοσία στην περιοχή σου ή γνωρίζεις για μία αιμοδοσία που γίνεται στην περιοχή σου;

Επικοινωνήστε μαζί μας στη σελίδα μας στο Facebook ή στο [email protected] 

 

Χρειάζεσαι μεταφορικό μέσο;

Σε συνεργασία με την Beat, μπορείς να πας και να έρθεις από το νοσοκομείο με ασφάλεια και άνεση με τον ειδικό κωδικό για δύο διαδρομές αξίας 7€ που έχει δημιουργηθεί για τους αιμοδότες.

Στήριξε το έργο του Bloode

Θέλεις να στηρίξεις το έργο μας και να μας βοηθήσεις να καλύψουμε τις ανάγκες για αίμα στην Ελλάδα;