Τα Νέα του Καλοκαιριού

Πού πήγε το καλοκαίρι;

 

Βλέπουμε την πόλη να γεμίζει ξανά με ανθρώπους, μπαίνουμε σε ρυθμούς καθημερινότητας και μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα. Κάπως έτσι μπήκε αυτή η εβδομάδα για την ομάδα του Bloode. Μας νιώθετε;

Βέβαια, οφείλουμε να πούμε ότι νιώθουμε και μία μικρή ανακούφιση που πέρασε το καλοκαίρι καθώς όταν όλοι λείπουν οι άνθρωποι που μένουν πίσω στα νοσοκομεία και χρειάζονται αίμα βρίσκονται αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα. Οι ελλείψεις είναι μεγάλες, αυξάνοντας το βάρος των συγγενών να βρουν εθελοντές αιμοδότες και οδηγώντας τους ανθρώπους που μεταγγίζονται συχνά σε απόγνωση καθώς οι μεταγγίσεις τους συχνά αναβάλλονται.  

Πριν λίγες μέρες, μας έστειλε ένα μήνυμα ο Σ., ένας άνθρωπος που πάσχει από Μεσογειακή Αναιμία και χρειάζεται μετάγγιση κάθε 14 μέρες ζητώντας να βρεθεί έστω και ένας εθελοντής αιμοδότης αφού μέσα στο καλοκαίρι, όπως μας είπε, μας δίνουν μία ή και καμία φιάλη. 

“Δυστυχώς εμείς που έχουμε συνεχής ανάγκη, τον Αύγουστο αντί να σκεφτόμαστε διακοπές σκεφτόμαστε μόνο πως θα βρούμε αίμα”,μας είπε μόλις τον ενημερώσαμε ότι βρέθηκε ένας εθελοντής και θα μπορέσει να κάνει την επόμενη μετάγγισή του. 

Αυτό το καλοκαίρι, δεν μας έστειλε μόνο ο Σ.αλλά συνολικά 24 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και μικρά παιδιά, ζητώντας συνολικά 91 φιάλες αίματοςκαι 9 μεταγγίσεις αιμοπεταλίων. Παρά το καλοκαίρι και τις διακοπές,78 εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας για βοήθεια μέσα από το Bloode!!! 

Οι ανάγκες όμως συνεχίζονται, η ομάδα μας δούλεψε αδιάκοπα μέσα στον Αύγουστο και συνεχίζει για να υποστηρίξει όλους τους ανθρώπους που χρειάζονται αίμα και αιμοπετάλια. Είναι σημαντικό, λοιπόν, τώρα που γυρνάμε από τις διακοπές να δώσουμε όλοι όσοι μπορούμε αίμα. 

Ταυτόχρονα, με την καινούργια ‘σχολική χρονιά’ έτοιμη να ξεκινήσει, ετοιμάζουμε όμορφες δράσεις και αιμοδοσίες. Τον Σεπτέμβριο, επιστρέφουμε δυναμικά με την πρώτη μας φθινοπωρινή αιμοδοσία για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών με καρκίνο, σε μία τοποθεσία έκπληξη στο κέντρο της Αθήνας.

Save the date… 22 Σεπτεμβρίου!

μέχρι τότε,

Καλή επιστροφή από την ομάδα του Bloode. 

 

Και μη ξεχνάς μπορείς να στηρίξεις το έργο μας και να μας υποστηρίξεις στην προσπαθειά μας να βοηθήσουμε περισσότερους ανθρώπους δίνοντας  αίμα, ή κάνοντας μία μικρή δωρεά εδώ.