Αποτελέσματα δεύτερου μήνα | Bloode Covid-19 Response

 

Μέσα σε μόλις δέκα μέρες, η ομάδα του Bloode σε συνεργασία με το ΕΚΕΑ διοργάνωσε έξι αιμοδοσίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την άμεση ικανοποίηση των αναγκών για αίμα, με την προσέλευση να ξεπερνάει τους 450 πολίτες εκ των οποίων 393 έδωσαν επιτυχώς αίμα.  

Παράλληλα με τις αιμοδοσίες μας, συνεχίζει να τρέχει από τις 15 Μαρτίου η καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για την ασφαλή αιμοδοσία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αυτήν την περίοδο, έχουμε συγκεντρώσει και προωθήσει 173 σημεία αιμοδοσιών εκτός νοσοκομείων σε όλη την Ελλάδα. Η εκστρατεία προσέλκυσης εθελοντών αιμοδοτών έχει αγγίξει 446 χιλιάδες πολίτες και συνδέσει 33.000 από αυτούς με τα σημεία αιμοδοσίας. Παράλληλα, έχουμε λάβει 689 μηνύματα με ερωτήσεις για την αιμοδοσία αυτήν τη δύσκολη περίοδο. 

Ταυτόχρονα, έχουμε λάβει 24 εκκλήσεις για βοήθεια από ασθενείς, κυρίως πολυμεταγγιζόμενους, και πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία, όπου η εύρεση εθελοντών αιμοδοτών είναι επιτακτική για τη ζωή τους. Στις ανάγκες αυτές έχουν ανταποκριθεί μέχρι σήμερα 142 εθελοντές αιμοδότες επιτυγχάνοντας την κάλυψη τους. 

 

Αρωγός στην προσπάθειά μας ήταν από την πρώτη στιγμή η εταιρεία BEAT καλύπτοντας το κόστος μεταφοράς προς και από τα σημεία αιμοδοσίας των εθελοντών αιμοδοτών έτσι ώστε να μην χρειαστεί οι εθελοντές να μεταβούν σε αυτά χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς και η PwC Greece που στηρίζει τη διοργάνωση των αιμοδοσιών μας στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

 

Η προσπάθεια συνεχίζεται… τους καλοκαιρινούς μήνες θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε αιμοδοσίες σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Εθελοντικής Αιμοδοσίας για να καλύψουμε τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στοχεύοντας στην πλήρη κάλυψη των αναγκών για αίμα.

 

Χρειαζόμαστε την στήριξη σου για να συνεχίσουμε.

 

Μπορείς να στηρίζεις το έργο μας με μία μικρή δωρεά.

Που μπορώ να δώσω αίμα;

 

Κατά τη διάρκεια του κορονοϊού προτιμάται η αιμοδοσία στους ειδικούς χώρους που έχουν δημιουργηθεί εκτός νοσοκομείων.

Χρειάζεσαι μεταφορικό μέσο;

 

Σε συνεργασία με την Beat, μπορείς να πας και να έρθεις από το νοσοκομείο με ασφάλεια και άνεση με τον ειδικό κωδικό για δύο διαδρομές αξίας 7€ που έχει δημιουργηθεί για τους αιμοδότες.