Αιμοδοσία στο Μουσείο, 15 Ιουνίου

Ο πολιτισμός δεν είναι κάτι μονοδιάστατο. Πολιτισμός είναι η τέχνη, είναι όμως και ο τρόπος ζωής μας, το σύστημα αξιών μας, το πώς τοποθετούμαστε ως μονάδες μέσα στο σύνολο. Ο πολιτισμός επίσης δεν μένει στάσιμος. Αλλάζει, εξελίσσεται, προσαρμόζεται στην εκάστοτε εποχή ώστε να «απαντήσει» στα σημαντικά ζητήματά της.

Με αυτή τη σκέψη η Bloode, η μη κερδοσκοπική διαδικτυακή κοινότητα που συμβάλλει στην κάλυψη των αναγκών για αίμα στην Ελλάδα, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, σε ένα από τα πιο εμβληματικά μουσεία μας, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Εκεί, λίγα μέτρα μακριά από τα διάσημα κυκλαδίτικα ειδώλια, από τα πιο σημαντικά δείγματα του αρχαίου πολιτισμού μας, έχουμε όλοι μας την ευκαιρία να αναδείξουμε και τον σύγχρονο πολιτισμό της χώρας μας, με μια απλή κίνηση: δίνοντας αίμα.

Με κεντρικό μήνυμα «Εθελοντής Αιμοδότης. Δείγμα σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού» και με την υποστήριξη της NBG Pay, που αποτελεί τη νέα πρωτοπόρο εταιρεία στον τομέα υπηρεσιών πληρωμών, η Bloode μάς καλεί στις 15 Ιουνίου, 10:00-14:00, να πάρουμε μέρος στην εθελοντική αιμοδοσία αλλά και τις παράλληλες δράσεις που θα γίνουν σε χώρους του Μουσείου.

Γιατί το να προσφέρεις το αίμα σου σε κάποιον άγνωστο είναι από τα πιο σημαντικά και συγκινητικά δείγματα πολιτισμού.

Κλείσε και εσύ το ραντεβού σου για αιμοδοσία εδώ.