Κάθε χρόνο χρειαζόμαστε περισσότερες από 600.000 μονάδες αίματος στην χώρα μας, με την περίοδο του καλοκαιριού να υπάρχει μεγάλη αύξηση των αναγκών σε αίμα. Παράλληλα, παρατηρείται μείωση στην προσέλευση των αιμοδοτών και ασθενείς που το έχουν τόσο ανάγκη να υπομεταγγίζονται.

Η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες της Ευρώπης με τον υψηλότερο αριθμό αιμοδοτών, ωστόσο ο μέσος αιμοδότης έχει προσφέρει αίμα μόλις 1.3 φορές στη ζωή του.

Οι παραπάνω λόγοι και η καθημερινή ανάγκη για αίμα, καθιστούν τον Ιούνιο έναν καθοριστικό μήνα για την επάρκεια των Τραπεζών Αίματος των νοσοκομείων τους καλοκαιρινούς μήνες.

Είναι, όμως, και ένας μήνας γιορτής για την αιμοδοσία λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη στις 14 Ιουνίου.

Στο Bloode ξεκινάμε να γιορτάζουμε την ημέρα αυτή από την επόμενη εβδομάδα, μέσα από την αιμοδοσία μας την Τετάρτη 07.06 με το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Άγιος Σάββας στο Σεράφειο Δήμου Αθηνών από τις 15:00 έως τις 18:00, μια αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας.

Η συνέργια οργανισμών και φορεών που προάγουν την δημόσια υγεία, είναι καταλυτικής σημασίας για την υποστήριξη των ασθενών της χώρας μας. Για αυτό, σας περιμένουμε να προσφέρουμε μαζί αίμα και να μετατρέψουμε την αιμοδοσία από πρόβλημα σε ευκαιρία.

Μπορείτε να κλείσετε κι εσείς το ραντεβού σας στέλντοντάς μας μήνυμα στο [email protected].

Χρειαζόμαστε την στήριξη σου για να συνεχίσουμε.

Μπορείς να στηρίζεις το έργο μας με μία μικρή δωρεά.