Γιορτάζουμε τρία χρόνια συνεργασίας με την PwC Ελλάδας!

 

 

Γιορτάζουμε τρία χρόνια συνεργασίας με την PwC Ελλάδας!

Ήταν Ιούλιος του 2016, όταν για πρώτη φορά φτάσαμε με το αυτοκίνητο γεμάτο banner, χυμούς και φυλλάδια οδηγιών προς νέους εθελοντές αιμοδότες στα γραφεία της PwC στην Λεωφόρο Κηφισίας. Ήμασταν έτοιμοι – και πολύ αγχωμένοι – για να διοργανώσουμε την πρώτη αιμοδοσία για τους εργαζόμενους της PwC. Τρία χρόνια μετά, μετράμε εννέα αιμοδοσίες που πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της PwC για τις ανάγκες των εργαζομένων αλλά και για την υποστήριξη των αναγκών ευαίσθητων ομάδων ασθενών όπως τα παιδιά με καρκίνο που υποστηρίζονται από τον σύλλογο Φλόγα, των ανθρώπων που πάσχουν από Θαλασσαιμία και τις ανάγκες των ηλικιωμένων σε συνεργασία με το Silver Alert. Η συνεργασία μας όμως δεν περιορίζεται εκεί. Με την υποστήριξη της PwC διοργανώσαμε αιμοδοσίες σε όλη την Αθήνα. 

Συνολικά έχουμε διοργανώσει 13 εθελοντικές αιμοδοσίες, έχουμε συλλέξει 465 μονάδες αίματος, έχουμε υποστηρίξει τις ανάγκες 4 Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών και Συλλόγων και έχουμε μετατρέψει τα startups του Orange Grove και του ΕΒΕΑ σε εθελοντές αιμοδότες.

“Είμαστε υπερήφανοι που υποστηρίζουμε το Blood-e και την πρωτοβουλία τους, από την ίδρυση τους. Μέσω του μακροπρόθεσμου προγράμματος μας, έχουμε καταφέρει να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για τη σημασία της δωρεάς αίματος, και να δημιουργήσουμε, σε μόλις 3 χρόνια, μια ομάδα περίπου 150 αιμοδοτών στην εταιρεία μας. Δεσμευόμαστε στην πρωτοβουλία αυτή και θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη διαφορά, μαζί” δήλωσε σχετικά με τη συνεργασία μας, ηΒίβιαν Τσαμαδού, Senior Manager, Corporate Responsibility. 

 

 

Μία Κυριακή για τα Παιδιά και τον Εθελοντισμό 

Μία από τις ωραιέτερες στιγμές αυτής της συνεργασίας ήταν η αιμοδοσία που διοργανώσαμε για τις ανάγκες των παιδιών από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασμτική Ασθένεια – ΦΛΟΓΑ. Τα παιδιά που δίνουν τη μάχη του με τον καρκίνο, συχνά χρειάζονται αίμα, αιμοπετάλια και μυελό των οστών για τη θεραπεία τους. Αυτή η μέρα, ήταν για εμάς ξεχωριστή γιατί , μετατρέψαμε την αιμοδοσία σε γιορτή για τον εθελοντισμό και παίξαμε μαζί, μικροί και μεγάλοι! Στην γιορτή μας, λοιπόν, ήρθαν περισσότεροι από 700 άνθρωποι!!! Την αιμοδοσία διεξήγαγε το νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, με την ουρά των εθελοντών για να δώσουν αίμα, το μεσημέρι, να ξεπερνάει τα 120 άτομα. Στην αιμοδοσία, τελικά, συλλέχθηκαν 58 μονάδες αίματος και 26 δότες μυελού των οστών.

Πέρα από τα εξαιρετικά ποσοστά συμμετοχής, η δράση αυτή είναι ξεχωριστή καθώς για πρώτη φορά η αιμοδοσία δεν είχε στόχο μόνο την κάλυψη των παρόντων αναγκών για αίμα αλλά την εκπαίδευση και συνδιαμόρφωση εθελοντικής κουλτούρας στα παιδιά, τους πολίτες, δηλαδή, του μέλλοντος. Στην δράση αυτή παρεβρέθηκαν περισσότερα από 300 παιδιά και 11 ΜΚΟ που είχαν σχεδιάσει ειδικά παιχνίδια με θέμα την αιμοδοσία. Μικροί και μεγάλοι έπαιξαν, διασκέδασαν και έμαθαν για την σημασία της αιμοδοσίας, την ευκολία της διαδικασίας και το όφελος τόσο για την κοινωνία όσο και για τον ίδιο τον εθελοντή αιμοδότη.

Κάθε αιμοδοσία για έναν σκοπό

Αυτό που μας κάνει περήφανους για αυτήν τη συνεργασία και μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον, είναι η δέσμευση της PwC κάθε χρόνο εκτός από τις αιμοδοσίες για την Τράπεζα Αίματος των εργαζομένων, να πραγματοποιεί αιμοδοσίες για την υποστήριξη ανθρώπων που οι ανάγκες τους καλύπτονται δύσκολα. Το 2016 πραγματοποιήσαμε δύοο αιμοδοσίες για τα παιδιά με καρκίνο συλλέγοντας 169 μονάδες αίματος. Την επόμενη χρονιά, συνεχίσαμε να υποστηρίζουμε τις ανάγκες των καρκινοπαθών συλλέγοντας 36 μονάδες αίματος. Ακόμα, 26 εργαζόμενοι της PwC έδωσαν αίμα, σε συνεργασία με το Silver Alert, για τους ηλικιωμένους ανθρώπους. Το 2018 η χρονιά ήταν αφιερωμένη στους ανθρώπους και τα παιδιά που πάσχουν από Θαλασσαιμία και χρειάζονται πολύ συχνά μεταγγίσεις, συλλέγοντας 76 μονάδες αίματος για την υποστήριξη των αναγκών τους για αίμα.

 

“Είναι άξιο θαυμασμού το έργο της PwC, με αυταπάρνηση τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της εταιρείας δίνουν αίμα για να βοηθήσουν ανθρώπους με τεράστιες ανάγκες. Πραγματοποιούν πολλαπλές αιμοδοσίες κάθε χρόνο, υποστηρίζουν μία σειρά δράσεων μας και αφιερώνουν χρόνο για  mentoring για να αυξήσουμε το αντίκτυπο των δράσεων του Bloode. Το ευχαριστό είναι λίγο προς όλους του εργαζόμενους της PwC” δήλωσε η πρόεδρος του ΔΣ του Bloode, Ναταλία Κρίτσαλη. “Είναι μαζί μας σχεδόν από την αρχή του Bloode. Μαζί με την PwC δοκιμάζουμε νέες δράσεις, καμπάνιες και είναι πάντα ανοιχτοί με ιδέες για το πως να βοηθήσουμε περισσότερο κόσμο” συμπληρώνει ο Αλέξανδρος Σωτηρόπουλος, μέλος του ΔΣ του Bloode και Υπεύθυνος της ομάδας του Bloode. 

Η  συνεργασία μας με την PwC έχει βραβευθεί με το Χρυσό Βραβείο στα Responsible Business Awards που διοργανώνει το Marketing Week και η Boussias Communications το 2016.