Το 2021 μας βρήκε υπερήφανους για όλους εκείνους τους ήρωες που πριν 200 χρόνια ξεκίνησαν έναν δύσκολο αγώνα, εκείνον για την Ελευθερία, και μετά από πολλές θυσίες μας χάρισαν την πολυπόθητη Εθνική Ανεξαρτησία. Μας έφερε όμως και αντιμέτωπους με έναν νέο εχθρό, αόρατο, χωρίς όπλο και στολή και με έναν πόλεμο διαφορετικό, τον οποίο και κληθήκαμε να δώσουμε όλοι μαζί! Αν και όχι ανίκητος, ο εχθρός ήταν δυνατός, και ενώ οι Επαγγελματίες Υγείας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να σώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες ανθρώπινες ζωές, κάθε ένας από εμάς έδωσε τον δικό του αγώνα ώστε να παραμείνει υγιής και να ανταπεξέλθει στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας του COVID-19. 

Οι παράπλευρες απώλειες όμως ήταν πολλές και δυστυχώς μεγάλες. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και η δραστική πτώση της εθελοντικής αιμοδοσίας, που μεταφράστηκε σε δραματική  μείωση των διαθέσιμων αποθεμάτων αίματός, θέτοντας σε κίνδυνο χιλιάδες ανθρώπινες ζωές! 

 

Οι σύγχρονοι ήρωες του ‘21, για εμάς, είναι οι εθελοντές αιμοδότες που σήμερα γιορτάζουν. Βάζοντας το κοινό καλό και το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο πάνω από τον φόβο για τον ιό και το εγώ τους, συνέχισαν να προσφέρουν αίμα και ζωή! 

 

“Αποφάσισα να δώσω αίμα εν καιρώ πανδημίας, αναγνωρίζοντας τις αυξημένες ανάγκες την περίοδο αυτή. Τα κέντρα αιμοδοσίας, ακόμα και αυτά που βρίσκονται στα δημόσια νοσοκομεία, είναι ως επί το πλείστον απομονωμένα από τις υπόλοιπες κτιριακες δομές και σε όλα ανεξαιρέτως τηρούνται αυστηρά μέτρα υγιεινής, οπότε δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος μόλυνσης. Αφιερώστε και εσείς λίγη ώρα από τη μέρα σας και προσφέρετε αυτό το πολύτιμο αγαθό στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη” ήταν το μήνυμα που έστειλε o Ιωάννης λίγες εβδομάδες πριν μετά την αιμοδοσία του.

 

Στο Bloode, από την αρχή της πανδημίας πασχίζουμε να προσφέρουμε λύσεις που θα διευκολύνουν τον αιμοδότη καθώς και να επικοινωνήσουμε την ανάγκη για αίμα αυτήν τη δύσκολη περίοδο. Μαζί με την ΒΕΑΤ καλύπτουμε ένα μεγάλο μέρος του κόστους μεταφοράς των αιμοδοτών στα σημεία αιμοδοσία και στη σελίδα μας bloode.org/coronavirus/ μπορεί κάθε αιμοδότης να βρει τις πληροφορίες που χρειάζεται για το πού, πως και πότε μπορεί να δώσει αίμα με ασφάλεια. 

 

“Αρχικά δεν χρειάστηκε να μπώ καθόλου στο εσωτερικό του νοσοκομείου αφού η αίθουσα της αιμοδοσίας είχε εξωτερική πόρτα. Επίσης μέσα στον χώρο που έγινε η αιμοδοσία, τα άτομα ήταν περιορισμένα και τηρούνταν όλα τα μέτρα προστασίας. Θεωρώ ότι από την στιγμή που διασφαλίζεται η τήρηση των μέτρων δεν θα πρέπει να φοβόμαστε να δώσουμε αίμα, καθώς πολλοί συνάνθρωποί μας το χρειάζονται και είναι χρέος μας να τους βοηθήσουμε” μας έστειλε η Δήμητρα μετά την αιμοδοσία της έχοντας μετακινηθεί με BEAT στην αιμοδοσία που βρήκε στη σελίδα μας, 

 

 

Αυτόν τον χρόνο, η φωνή μας έχει ακουστεί φτάσει σε περισσότερους από 700.000 πολίτες, ενημερώνοντας συνολικά 115.000 εθελοντές αιμοδότες. Ταυτόχρονα, διοργανώσαμε 19 αιμοδοσίες στις οποίες προσήλθαν 985 εθελοντές αιμοδότες και ανταποκριθήκαμε σε 121 εκκλήσεις για βοήθεια από ασθενείς που σε πραγματικό χρόνο χρειάστηκαν αίμα. 

 

 

Σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας και ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ σε εκείνους και σε όλους όσους αποφάσισαν να δώσουν αίμα και να χαρίσουν ζωή παρά τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας. Σε ευχαριστούμε που έδωσες αίμα και χάρισες ζωή σε κάποιον άγνωστο, σε κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο ή και σε εμάς τους ίδιους. 

 Και επειδή κάθε φιάλη αίματος μετράει, με ένα μεγάλο χαμόγελο – πίσω από τις μάσκες μας -, προσκαλούμε εσένα που δεν εχεις μπει ακόμα στην οικογενεια των εθελοντων αιμοδοτών να κλεισεις το ραντεβου σου σήμερα! Χάρισε ζωή. Γίνε και εσύ ένας σύγχρονος #Ηρωαςτου21. #everypintmatters #bloodhero #thank you

Χρειαζόμαστε την στήριξη σου για να συνεχίσουμε.

Μπορείς να στηρίζεις το έργο μας με μία μικρή δωρεά.