-νέοι-ψάχνουν-εταιρίες-με-κοινωνική-ευθύνη.-1

Οι νέοι ψάχνουν εταιρίες με Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Μέχρι το 2020 το 50% των εργαζομένων θα είναι Millennials (δηλαδή οι γεννημένοι μεταξύ 1981 και 1996).

Σε ποιες εταιρίες θέλουν, όμως, οι νέοι να εργαστούν και τι περιμένουν από αυτές;

Είναι γεγονός ότι οι νέοι που έχουν αποφοιτήσει τα τελευταία χρόνια είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι και θέλουν να φέρουν κοινωνική αλλαγή. Γι’ αυτό, η κοινωνική υπευθυνότητα και ο εταιρικός εθελοντισμός είναι βασικά στοιχεία στην επιλογή της εταιρίας που θα εργαστούν και στην αφοσίωση τους σε αυτή.

Έχουν γίνει πολλές σχετικές έρευνες και παρακάτω είναι μερικά από τα στοιχεία που το αποδεικνύουν:

-Πάνω από τους μισούς τελειόφοιτους πανεπιστημίων ψάχνουν εταιρίες με κοινωνική ευθύνη που συνάπτει με την δική τους (PwC USA 2014)

-To 62% των millennials, θέλουν να δουλέψουν σε εταιρία που έχει θετική επίδραση στη κοινωνία.  (Global Tolerance UK)

-Oι απόφοιτοι των τελευταίων ετών θα θυσίαζαν το 14% του μισθού τους για να δουλέψουν σε μία εταιρία με Ε.Κ.Ε. (Stanford Graduate School of Business)

– Το 79% των millennials που είχαν συμμετάσχει σε εθελοντικές δράσεις μέσω της εταιρίας τους, ένιωσαν ότι έφεραν θετικό αντίκτυπο μέσω της συμμετοχής τους. (The Millennial Impact Report 2015)

Η αλήθεια είναι, ότι τα στοιχεία αυτά αφορούν το εξωτερικό. Ωστόσο, οι συνθήκες στην Ελλάδα της κρίσης και της ανεργίας είναι πολύ διαφορετικές. Παρ’ όλα αυτά οι νέοι Έλληνες δεν παύουν να πιστεύουν σε ένα καλύτερο αύριο και να προσπαθούν να συνεισφέρουν με οποιοδήποτε τρόπο σε αυτό. Τι καλύτερο από το να τους δίνεται αυτή η ευκαιρία μέσα από την εργασία τους; Και ταυτόχρονα να νιώθουν περήφανοι για την εταιρία που δουλεύουν;

Συγκεκριμένα, η εταιρική αιμοδοσία είναι μια πράξη εθελοντισμού για τον εργαζόμενο. Αυτή έχει θετικό αντίκτυπο στη κοινωνία. Συμπληρωματικά, η κίνηση αυτή ίσως κάποια στιγμή βοηθήσει τον ίδιο ή κάποιο συνάδελφο του μέσα από την εταιρική τράπεζα αίματος. Δίνει δηλαδή την ευκαιρία στον εργαζόμενο να προσφέρει εθελοντικά. Επιπλέον μέσα από αυτό νιώθει ότι η εταιρία στην οποία δουλεύει νοιάζεται για τους εργαζομένους της.Αν θέλετε να αναπτύξετε την ΕΚΕ σας και να ελκύσετε ταλαντούχους νέους για να εργαστούν στην εταιρία σας, επικοινωνήστε μαζί μας στο partnerships@bloode.org