Ξεκινώντας τις δράσεις μας για το 2017, είναι η στιγμή να αναλογιστούμε την χρονιά που πέρασε, να δούμε τι κάναμε, τι θέλουμε να αλλάξουμε, τι πετύχαμε και κυρίως να ευχαριστήσουμε όλους όσους ήταν συνοδοιπόροι μας σε αυτό το ταξίδι. Αυτή τη χρονιά διοργανώσαμε 13 εθελοντικές αιμοδοσίες στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Τρίπολη. Διοργανώσαμε αιμοδοσίες στο Δήμο Αθήνας με το συνΑθηνά, στο Μαρούσι με την πρωτοβουλία μίας κοπέλας που ήθελε να κάνει αιμοδοσία στο εμπορικό κέντρο που δουλεύει, διοργανώσαμε αιμοδοσία στον Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης, σε Συλλόγους Αποφοίτων, σε μερικά από τα πιο καινοτόμα στέκια της πόλης, το Cube και το Orange Grove. Στις αιμοδοσίες μας παραβρέθηκαν συνολικά περισσότεροι από 900 συμπολίτες μας, ναι ναι κοντεύουμε τους 1000!!! Και έδωσαν συνολικά αίμα 470 από αυτούς. Για πρώτη χρονιά, σε κάθε αιμοδοσία και δράση μας γινόταν δειγματοληψία για δωρεά μυελού των οστών, σε συνεργασία με το Χάρισε Ζωή και το Be My Hero.

 

Η στιγμή που ξεχωρίζουμε είναι η αιμοδοσία που διοργανώσαμε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Μετατρέψαμε την αιμοδοσία σε γιορτή για τον εθελοντισμό και παίξαμε μαζί, μικροί και μεγάλοι! Στην γιορτή μας, λοιπόν, ήρθαν περισσότερα από 700 άτομα και 350 παιδιά!!! Την αιμοδοσία διεξήγαγε το νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, με την ουρά των εθελοντών για να δώσουν αίμα, το μεσημέρι, να ξεπερνάει τα 120 άτομα.

 

Εμπνευσμένοι από τα παιδιά και από την αισιόδοξη διάθεσή τους σχεδιάσαμε ένα παιχνίδι για αυτά. Το By Heart – The Memory Game, είναι το πρώτο παγκοσμίως επιτραπέζιο παιχνίδι για την αιμοδοσία. Μέσα από το διασκεδαστικό παιχνίδι τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την αξία του εθελοντισμού, την ανάγκη για συνεργασία, αλληλεγγύη και προσφορά. Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά αποκτούν μία πρώτη θετική εμπειρία από τον κόσμο της εθελοντικής αιμοδοσίας και ελπίζουμε ότι παρακινούν και τους γονείς τους να παίξουν μαζί τους, να μάθουν και γιατί όχι, να γίνουν και αυτοί εθελοντές αιμοδότες.

 

Το 2016, ήταν η πρώτη χρονιά πλήρης λειτουργίας της πλατφόρμας εκκλήσεων για αίμα που φιλοξενείται στο www.bloode.org. Μέσα από την πλατφόρμα ικανοποιήθηκαν 124 εκκλήσεις για αίμα. Ο κάθε ασθενής, χρειαζόταν κατά μέσο όρο 6 φυάλες αίματος. Σημαντικότερες ήταν οι ανάγκες πολυμεταγγιζόμενων ασθενών, ανθρώπων που πάσχουν από καρκίνο και παιδιών με χρόνιες παθήσεις. Αξίζει να σημειωθεί, πως το καλοκαίρι που πέρασε, περίοδος με μεγάλες ελλείψεις αίματος στα νοσοκομεία, το Bloode βοήθησε μία νεαρή κοπέλα που έπασχε από τη σπάνια νόσο Μόσχοβιτς να βρει 188 μονάδες αίματος.

 

Το φθινόπωρο του 2016, ξεκίνησε το πρόγραμμα εθελοντισμού για τους εργαζόμενους εταιρειών και οργανισμών. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, διοργανώνουμε εθελοντικές αιμοδοσίες, διαδραστικές δράσεις ενημέρωσης και ημέρες εθελοντισμού για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους. Η πρώτη μας, και πιλοτική, συνεργασία με την PwC βραβεύτηκε με το Χρυσό Βραβείο στα Responsible Business Awards που διοργανώνει το Marketing Week και η Boussias Communications. Τους τελευταίους τρεις μήνες, το πρόγραμμα έχει πραγματοποιηθεί σε 5 εταιρείες ενώ ταυτόχρονα προετοιμαζόμαστε για τα επόμενα events μέσα στον Ιανουάριο.

 

Τέλος, η χρονιά που πέρασε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και από την εξωστρέφεια της. Το Δεκέμβριο του 2016, συμβάλλαμε και συμμετείχαμε στην πρώτη παγκόσμια αιμοδοσία Blood4All.   Η ομάδα του Bloode ταξίδεψε και γνώρισε ομάδες από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο που έχουν δράσεις με κοινό στόχο: την επίλυση του προβλήματος της αιμοδοσίας. Πιστεύουμε ότι όλοι μαζί, ενώνοντας τις δυνάμεις μας μπορούμε πραγματικά να αλλάξουμε την κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με την αιμοδοσίας και την έλλειψη εθελοντών αιμοδοτών.

 

Για δεύτερη χρονιά, η δράση μας υποστηρίζεται από το Angelopoulos CGI Fellowship. Ακόμα, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Ίδρυμα Λάτση που μας εμπιστεύτηκαν και είναι αρωγοί της προσπάθειάς μας. Το Μάιο του 2016, η Ναταλία βρέθηκε στην Ταϊλανδη και εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Global Student Entrepreneur Award. Μία σημαντική παγκόσμια διάκριση που οδήγησε σε μία μακροχρόνια σχέση υποστήριξης του Bloode από τα μέλη του Entrepreneurs Organisation,  τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους είναι δίπλα μας και μας βοηθάνε καθημερινά και ένα ακόμα μεγαλύτερο ευχαριστώ στους 4000 εθελοντές μας που δίνουν το μεγαλύτερο δώρο ζωής, λίγο από το χρόνο τους για δώσουν αίμα σε έναν άνθρωπο που το έχει ανάγκη.

No responses

Be the first to comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.