Ο Φεβρουάριος είναι ένας μήνας αφιερωμένος στην καταπολέμηση του καρκίνου. Η Διεθνής Ένωση κατά του Καρκίνου έχει θεσπίσει την 4η Φεβρουαρίου ως την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου. Δυστυχώς, η νόσος αυτή, πέρα από το ότι αποτελεί μία από τις βασικότερες αιτίες θανάτου στις αναπτυγμένες χώρες, για την θεραπεία της, σε πολλές μορφές της, απαιτεί αίμα και αιμοπετάλια. Ειδικά για τα παιδιά που πάσχουν από λευχαιμία η δωρεά αιμοπεταλίων και μυελού των οστών είναι απαραίτητη για την ίαση τους.

 

Αιμοδοσία στη Στέγη 

 

Όπως κάθε Φεβρουάριο έτσι και φέτος, το Bloode διοργανώνει μία ξεχωριστή ημέρα εθελοντισμού και αιμοδοσίας για μικρούς και μεγάλους. Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου από τις 11:00 έως τις 15:00 στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, θα λάβουν χώρα μία σειρά από δράσεις που στόχο έχουν να βοηθήσουν τα παιδιά να μάθουν για τον εθελοντισμό αλλά και να παραδειγματιστούν από την προσφορά των γονέων τους.

Τα φουαγιέ της Στέγης γεμίζουν δράσεις σε μία μέρα γεμάτη δημιουργικό παιχνίδι, ζωγραφική, αναγνώσεις για μικρούς και μεγάλους για να εξοικειωθούμε όλοι με την αξία του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της αγάπης και της κοινωνικής προσφοράς. Η αιμοδοσία γίνεται σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Παναγιώτη και Αγλαϊας Κυριακού και προορίζεται για τις έκτακτες ανάγκες των καρδιοπαθών ασθενών που νοσηλεύονται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

 

Αιμοδοσίες για τους Εργαζόμενους

 

 

Αυτό το μήνα, το Bloode διοργάνωσε 5 αιμοδοσίες και δράσεις υγείας για εργαζόμενους εταιρειών. Μέσα από το Πρόγραμμα Εθελοντισμού και Υγείας για Εταιρείες που έχει σχεδιάσει η ομάδα του Bloode, οι εργαζόμενοι βιώνουν μία ξεχωριστή εμπειρία αιμοδοσίας. Αυτό το μήνα, η ομάδα επισκέφθηκε την Novartis, την Mylan, την Olympic Shipping & Management και το Ίδρυμα Ωνάση. Εκτός από την αιμοδοσία, οι εργαζόμενοι μαθαίνουν για την αξία του εθελοντισμού και τις διατροφικές συνήθειες που πρέπει να αποκτήσουν για να βελτιώσουν την ποιότητα του αίματος τους και άρα της υγείας τους. O chef Παύλος Σφήκακης ετοιμάζει νόστιμα φαγητά και με την βοήθεια του Χάρισε Ζωή και του Be my Hero γίνεται συλλογή δειγμάτων μυελού των οστών.

 

No responses

Be the first to comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.