health_fitness_tips2 (1)

 

Image result for γυμναστική και αποδοτικότητα στην εργασία

Πώς η άσκηση βοηθάει στην αύξηση στην απόδοση του εργαζομένου;

 

Εν έτη 2018 οι έννοιες του fitness & του well-being είναι περισσότερο από ποτέ δημοφιλείς. Οι πληροφορίες για τα γεύματα μας, για την άσκηση μας, για το mindset του <<νιώθεις και είσαι υγιής>>είναι καταιγιστικές. Μέσα σε αυτά έρχεται να προστεθεί η πληροφορία ότι η άσκηση μας βοηθά έχουμε μεγαλύτερη εργασιακή απόδοση. 

 

Πώς γίνεται αυτό ;

Σύμφωνα με το αρχαίο ελληνικό ρητό : νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ, γνωρίζουμε ότι για να είναι το μυαλό “υγιές” χρειάζεται να είναι και το σώμα.

  • Η γυμναστική βοηθά στην εξάλειψη της χρόνιας κόπωσης.

 

Σήμερα, στον επαγγελματικό χώρο παρατηρείται συχνή  εμφάνιση της επαγγελματικής εξουθένωσης (σύνδρομο Burn-οut). Οι ρυθμοί ζωής είναι γρήγοροι και για να προσαρμοστεί κάποιος σε αυτούς χρειάζονται διάφορες θυσίες. Ο εργαζόμενος μπορεί να θυσιάζει ώρες από το ελάχιστο όριο του ύπνου του για να διεκπεραιώσει τις υποχρεώσεις του να μην λαμβάνει τα συνιστώμενα θρεπτικά συστατικά από την διατροφή του που του προσφέρουν την ενέργεια που χρειάζεται για ανταπεξέλθει τον καθημερινό κυκεώνα.

Στην περίπτωση αυτή, μέσω της άσκησης (ειδικά της αερόβιας) το άτομο εκτονώνεται σωματικά αλλά και πνευματικά. Χρειάζεται,συμπληρωματικά, έλεγχος της διατροφής και τουλάχιστον 8ωρες ύπνος.

Ιδανικό είδος είναι η άσκηση σε ομαδικά group, καθώς το άτομο παράλληλα ψυχαγωγείται και ξεφεύγει από την μονοτονία της καθημερινότητας.

 

  • Η άσκηση μειώνει το stress και αυξάνει την αυτοπεποίθηση.

 

Ενας στρεσαρισμένος εργαζόμενος δημιουργεί συγκρούσεις στον εργασιακό χώρο, δεν έχει την αναμενόμενη απόδοση, δεν αποτελεί πηγή νέων ιδεών, δεν είναι καλός στην λήψη αποφάσεων αφού δεν έχει σωστή κρίση. Αυτές είναι λίγες από τις συνέπειες του stress στην επαγγελματική ζωή. Μία τέτοια κατάσταση μόνο παράδειγμα προς αποφυγήν θα έπρεπε να είναι για μία εταιρεία που σέβεται τους εργαζόμενους της.

Για αυτό, η εταιρία θα πρέπει να ενθαρρύνει την νοοτροπία του <<υγιούς lifestyle >> μέσα από εκδηλώσεις που οργανώνει εκείνη όσον αφορά τον αθλητισμό και την άσκηση. Μία καλή ιδέα θα ήταν η διοργάνωση τουρνουά (παραδείγματος χάριν ποδοσφαίρου) κάθε μήνα, μετά απο καθιερωμένη εβδομαδιαία προπόνηση. Ευκαιρία και για bonding μεταξύ των εργαζομένων!

  • Ας μιλήσουμε για επιστήμη!

 

Οι τρεις νευροδιαβιβαστές, η σεροτονίνη, η νορεπινεφρίνη και η ντοπαμίνη, είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του εγκεφάλου.Μία απλή αύξηση ή μείωση του επιπέδου των νευροδιαβιβαστών, δεν επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον οργανισμό μας. Ωστόσο, η

αποτελεσματικότητα της γυμναστικής έγκειται στο ότι δημιουργεί την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στους τρεις αυτούς νευροδιαβιβαστές.

Επίσης, η 35 λεπτών αερόβια άσκηση αποδεικνύεται ότι αυξάνει την δημιουργική σκέψη, μέσα από σχετικές έρευνες.

  • Η τακτική άσκηση μειώνει τις ημέρες των αδειών ασθενείας.

 

Είπαμε παραπάνω, ότι η γυμναστική ενισχύει την άμυνα του οργανισμού. Επομένως οι εργαζόμενοι δεν αρρωσταίνουν τόσο συχνά και δεν απουσιάζουν από την δουλειά τους τακτικά.

 

Από τα παραπάνω βλέπουμε τις θετικές επιπτώσεις της άσκησης στην πτυχή της επαγγελματικής ζωής. Συμπερασματικά, παρατηρούμε ότι ο εργαζόμενος που γυμνάζεται έχει αυξημένη αυτοπεποίθηση, εκτονώνεται άρα νιώθει λιγότερο στρεσαρισμένος, φροντίζει το ανοσολογικό του σύστημα, επομένως ασθενεί λιγότερο και προσφέρει τις υπηρεσίες του στον εργασιακό χώρο αφού απουσιάζει λιγότερο από εκεί. Όλα αυτά συντελούν στην πλήρη αφοσίωση του και στην αξιοποίηση στο μέγιστο των πνευματικών ικανοτήτων του στην εργασία. Επομένως, αυξάνεται η αποδοτικότητα του στην δουλειά του.

 

Από την άλλη μεριά, η ανάληψη σχεδίου της εταιρείας με σκοπό την καλύτερη υγεία και φυσική κατάσταση του εργαζόμενου, δείχνει δείγματα φροντίδας και έγνοιας για τους ανθρώπους της.

Η εταιρεία μπορεί να επιδοτήσει συνδρομή σε γυμναστήριο ή εναλλακτικά μπορεί να παρέχει εγκαταστάσεις εσωτερικά ώστε οι εργαζόμενοι να γυμνάζονται ομαδικά και να χτίζουν καλύτερες σχέσεις μεταξύ τους. Τα παραπάνω είναι ένα σημαντικό βήμα για την καλλιέργεια της νοοτροπίας των εργαζομένων του <<φροντίζουμε την υγείας μας>>. 

Επιπλέον το χτίσιμο της νοοτροπίας αυτής μπορεί να επιτελεστεί με το κάλεσμα της εταιρείας για συμμετοχή των εργαζομένων σε αιμοδοσία. Διαβάστε εδώ γιατί η αιμοδοσία είναι καλή για την υγεία μας. Συνήθως οι μονάδες του αίματος συγκεντρώνονται στην τράπεζα αίματος της εταιρίας. Αυτό σε μία αιμοδοσία, εξασφαλίζει την διατήρηση της υγείας των υπαλλήλων, μελλοντικά. Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει το bloode.

Αν θέλετε την βοήθεια μας για να οργανώσετε μία διαφορετική αιμοδοσία στην εταιρία σας, επικοινωνήστε μαζί μας στο partnerships@bloode.org.

Σε αυτές τις περιπτώσεις ο υπάλληλος νιώθει ότι η εταιρεία ενδιαφέρεται για εκείνον και ότι συνειδητοποιεί τις δυσκολίες και τις επιπτώσεις της εργασίας στην υγεία του, χωρίς να δίνει βάση αποκλειστικά και μόνο στην εργασιακή του απόδοση.

 

No responses

Be the first to comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.